top of page

Sıkça Sorulan sorular

Ne kadar sürede iyileşirim?

Terapi süreci çok kişisel bir süreç olup, ilerleyiş şekli, seans sıklığı, kişinin ruhsal hazır oluşu gibi pek çok unsurdan etkilenir. Seans sürecine başlamadan tahmini bir süre öngörebilmek mümkün değildir.

Terapiye ihtiyacım olduğunu nasıl anlarım?

Her birey farklı ve biricik olduğu için karşılaştığı sorunlar ve baş etme mekanizmaları da birbirinden farklıdır. Bu yüzden terapiye başlama konusunda kafanızda soru işaretleri olması durumunda bir psikologla ya da daha önce terapiye gitmiş olan bir tanıdığınızla konuşabilirsiniz. En sık karşılaşılan terapi sürecine yönlendirme sebepleri aşağıdaki gibidir. 

  • Günlük yaşantınızı etkileyen bir ruh hali içindeyseniz,

  • Sık sık dalıp gitmeler yaşıyor, içinde bulunduğunuz ortama adapte olmakta zorlanıyorsanız,

  • Hayat kalitenizi etkileyen takıntılarınız/fobileriniz varsa,

  • Stresinizi kontrol etmekte zorlanıyorsanız ve hayatınızın tüm alanlarına yayılıyorsa,

  • Yeme, uyku, sosyalleşme gibi rutinleri başlatmakta ya da sürdürmekte sorun yaşıyorsanız,

  • Baş etmekte zorlandığınız bir olay yaşadıysanız,

  • Kendinizi daha iyi tanımak/ anlamak için bir sürece başlama ihtiyacı duyuyorsanız terapiye başlamayı düşünebilirsiniz.

Online terapi nasıl oluyor?

Belirlenen bir görüntülü konuşma platformu üzerinden gerçekleştirilir. Ödeme seans başlamadan önce yapılır. Randevu sıklığı, süre, ücret, iptal durumu gibi detaylar yüz yüze görüşme ile aynıdır. Detaylı bilgi almak için iletişime geçebilirsiniz.

İlaç kullanmak zorunda mıyım?

Psikologlar doktor olmadıklarından ilaç yazma yetkileri bulunmamaktadır. İlaç desteğine ihtiyacınız olduğunu düşündükleri takdirde sizi bir psikiyatriste yönlendirebilirler. Ancak ilaç kullanma durumu çoğu durumda sizin isteğinize ve takibinize bağlı bir seçenektir.

Terapiye başladıktan ne kadar süre sonra iyileşirim?

Terapi süreci kişisel bir süreçtir. Bir doğru şeklinde iyileşme gerçekleşmez, inişli çıkışlı bir süreçtir ve zorlayıcı olabileceği seanslar yaşanabilir. Tıpkı seans süresi gibi iyileşme süresi için de net bir zaman verilemez. Ancak sürecin başında terapistinizle konuşacağınız detaylara bağlı olarak, iyileşme zamanı ile ilgili sorularınızı sizin süreciniz üzerinden açıklayacaktır.

Çocuklar ve ergenler ile çalışırken aileleri nasıl dahil ediyorsunuz?

Seans sonlarında belirlenen bir sürede aile görüşmesi yapılabilir. Ya da belirlenen sıklığa göre sadece aile seansları planlanabilir. Aileyle çocuk ilişkisinin, çocuk için iyileştirici etkisi çok değerli olduğundan, terapi sürecinde çocukla çalışırken bu etkiyi en verimli şekilde kullanabilmek için terapi süreci aileyle iş birliği içinde ilerletilir.

bottom of page